Cronologia

A finals de la dècada dels 50 del segle XX, Raimon inicia una prolífica trajectòria artística de la qual destaquem les principals fites en aquest resum cronològic.

Des del seu primer concert a València en 1961 fins a la seua retirada dels escenaris en 2016, la seua veu ha cantat a aquesta terra, als nostrats clàssics literaris, a la bellesa d’una llengua i d’una cultura de la qual ha sigut un dels majors exponents contemporanis.

1959

Març
València, dia 3, invitació del rector de la Universitat de València al 5é Centenari de la Mort d’Ausiàs March , acte en el qual Raimon recita el poema número 23  conegut com a «Elogi a Teresa».

1961

València, Raimon canta per primera vegada fora de l’àmbit universitari a la taverna Casa Pedro amb motiu d’un concurs literari. Formen part del jurat Joan Fuster, Vicent Ventura, Josep Iborra, entre d’altres.

1962

1962

Octubre
Castelló de la Plana, dia 21, els Setze Jutges actuen a Castelló de la Plana en un aplec de joves valencians. Raimon coneix els Setze Jutges. Després de l’acte, en el qual Raimon no canta, es reuneixen en una taverna i Josep Maria Espinàs li demana cantar. A la tornada a Barcelona Espinàs recomana a EDIGSA que enregistren un disc a Raimon.

 

Desembre
Barcelona, dia 15, Fòrum Verges, canta per primera vegada a Barcelona.
Sant Boi, dia 16

1963. Gener

Barcelona, dia 1, Palau d’Esports. El número del 14 desembre del 1963 de la revista Destino parla d’un acte a favor dels damnificats del Vallés on Raimon participa juntament amb altres cantants i Gilbert Bécaud.
Barcelona dies 7,8 i 9 de gener (sempre en el mateix número de la revista Destino) participa al xou de Ràdio Barcelona presentat per Joaquín Soler Serrano.

1963. Març.

1963. Març.

Publicació del primer disc EP: Raimon. «Al vent», «Som», «La pedra», «A colps».

1963. Maig. Juny. Agost.

Maig
València, dia 8, Casa de Catalunya
Barcelona, dia 12, Teatre Romea
Barcelona, dia 15, Palau de la Música Catalana
Tàrrega, dia 18, Ateneu
Juny
Alcoi, dia 15, Centre Excursionista
Barcelona, dia 21, Escola Betània
Agost
Banyoles, dia 24,
Ametlla del Vallés, dia 31, Parc Ca l’Arenys, Festival Nova Cançó Catalana 1r Gran Premi del Disc Català

1963. Setembre.

1963. Setembre.

Barcelona, dies 20, 21, 22, Palau de les Nacions, Festival de la Canción Mediterránea.

1963. Octubre. Novembre. Desembre.

Octubre
Comença a escriure a la revista Destino «La Columna de Raimon».
Dia 9, VIII Gran Premio del Disco (Madrid-Barcelona). Es concedeix a Raimon pel seu primer disc el Premio Revelación de la Crítica Española.
Novembre
Barcelona, dia 11, Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual
Barcelona, dia 17, Palau d’Esports
Desembre
Palma, dia ?
València, dia 29, Teatre Principal.

1964

1964

En 1964 ix el primer LP de Raimon publicat per EDIGSA: Raimon Disc Antològic de les seves cançons i es publica la biografia de Raimon escrita per Joan Fuster.